Gespreksavond mobiliteit

Op 4 februari organiseert Groen Borsbeek opnieuw een nieuwjaarsactiviteit waarop iedereen welkom is. Een gespreksavond over de mobiliteit in onze buurt, met topsprekers! En een hapje en een drankje, natuurlijk...

 

Er is al veel gepalaverd over Antwerpse files en luchtvervuiling. Tientallen plannen en alternatieven, wie ziet door de bomen het bos nog ? Op de nieuwjaarsreceptie van Groen Borsbeek koppelen we het nuttige aan het aangename.

 

Eerst geeft Johan Malcorps (Groen) een feitelijk overzicht van de vele plannen zoals ze vandaag voorliggen, ook voor Borsbeek. Op die manier krijg je een heel bevattelijk overzicht van waar het nu allemaal over gaat. Belangrijk, want in deze periode kan je ook de plannen van de Vlaamse regering rond de R11bis gaan inkijken op het gemeentehuis. Je kan bovendien ook aangeven wat je vindt dat er zeker nog méé moet onderzocht worden, op het vlak van de gevolgen van die plannen.

Daarna brengt Peter Vermeulen (Stramien) “Uit de ban van de Ring”: een interessant toekomstverhaal voor de Antwerpse Ring. Deze ingenieur-architect tekende met zijn ontwerpbureau Stramien een helder concept uit, dat past op een bierkaartje.

Tenslotte presenteert Ingrid Pira de voorstellen van Groen, waarmee belangrijke mobiliteitsproblemen op korte termijn kunnen worden opgelost.

Ondertussen geniet je van een hapje en een drankje.

Iedereen is welkom!

Van 15 januari tot 14 februari zal de Vlaamse overheid het dossier van de R11bis ter inzage leggen op ons gemeentehuis. Deze activiteit staat dan ook open voor iedereen, want het is  van groot belang dat iedereen goed geïnformeerd is!

Praktisch:

  • Dinsdag 4 februari 2014, 20u
  • Zaal Den Jacob, Jan Goovaersstraat 33.

 

Hopelijk tot dan?

Tags: